Kako povezati samo značenje riječi KON2RE i osobu koja bi utjelovila esencijalnu viziju samog branda je pitanje na koje sam dugo tražila odgovor. Prije svega sama francuska riječ countour/konture označava neki oblik izvana, na rubu; ono što u neuobličenom, neartikuliranom, vidljivom tek u prelamanju svijetla i sjene što obrisima daje oblik i sadržaj. Zamišljen kao koncept izdvojen iz mase sivila, drugačiji od drugih, bez kompromisa, sa sposobnošću transformacije, dozom drskosti, „on edge“ koji je tražio upravo takvu osobnost. Potraga je počinjala i završavala s jednim imenom; Kristina Šalinović – hrvatski model, tattoo & rock`n`roll lover, a odnedavno i blogerica Fashion`n`roll bloga.

             Vrlo malo stvari u životu ispadne u potpunosti onako kako smo ih zamislili na samom početku, ali (bez imalo lažne skromnosti) Chris je nadmašila sva moja očekivanja. Pokazala se kao iznimno draga, otvorena, rock djevojka izrazite osobnosti koja zna što želi i kamo ide. U slijedećim rečenicama možete nakratko zaviriti u njezin svijet rock`n`rolla, mode, modelinga, tetovaža…..

Vše vizuala Kristine Šalinović možete naći na našem službenom blogu http://kon2re.blogspot.com/

 

Kristina Salinovic & Kon2re bags 18

 

Kao prvo pitanje definitivno te moram pitati kako je došlo do suradnje sa KON2RE timom?

Do suradnje je došlo tako sto sam surfajući Instagramom primjetila zanimljive torbe hrvatske dizajnerice Meline Marelje. Nakon što mi se svidjelo par torbi, dobila sam upit za suradnju na što pristala prvenstveno, jer mi se sviđa njezin dizajn. Inače sam uvijek spremna podržati mlade hrvatske kreativce.

 

Kristina Salinovic & Kon2re bags 22

 

Kako je započela tvoja modna prča, te da li sjećaš svoje prve revije koju si nosila?

S modelingom sam se počela baviti sa 19 godina, ali je to tada bilo više kao hobi. Otkrila me Tihana Harapin uz pomoć Viktora Drage, koji su me pogurali na hrvatskoj sceni. Moja prva revija ikad je bila od Martine Felje ako se ne varam ili Ivana Alduka, iskreno više se točno ne sjećam. Bila sam toliko nervozna da mi je većina toga ostala u magli.

Koji je bio prijelomni korak u smjeru da manekenstvo zaista postane nešto s čime se zaista želiš baviti?

Nakon što sam otvorila reviju LV, shvatila sam da imam mogućnost putovanja po svijetu i raditi posao koji volim.

Pretpostavljam da veći dio godine provodiš van granica Hrvatske, s obzirom na to koliko je takav život utjecao na tvoj modni stil/izričaj, te kako bi opisala isti? Da li pratiš trendove?

Nikad nisam pretjerano pratila trendove, jer uvijek nosim ono što mi se taj dan nosi, tako da ne bi znala opisati svoj stil, Jedino što mogu reći o svom stilu je da sam uvijek bila i uvijek ću biti ljubiteljica stila.

Koliko je život modela promijenio/potvrdio tvoju sliku o modelingu i cijelom modnom svijetu koji te okružuje?

Za mene je modeling posao, tako ga shvaćam i vidim. Kao svaki drugi posao i on ima svoje vrline i mane, ali uvijek se baziram samo na dobre stvari, bas kao i u cjelokupnom životu.

Koji su kriteriji presudni da se dobije određeni posao, posebno ako govorimo o kampanjama, naslovnicama (Vogue)?

Tu nema kriterija, mogu reći da je to samo sreća i biti u pravo vrijeme na pravom mjestu. No, općeniti kriteriji za ulazak u modeling su prije svega visina, savršene mjere, izvrsna forma, čisti ten, te naravno karakter ili kako oni to znaju reći – x faktor.

 

Kristina Salinovic & Kon2re bags 20

 

Koji bi savjet dala curama koje tek ulaze ili razmišljaju da uđu u svijet mode?

Budite ono što jeste i pijte puno vode.

S obzirom da manekenstvo ima svojevrsnu poveznicu sa glumom, jer sa svakim novim snimanjem ulaziš u novu ulogu, da li možda razmišljaš krenuti u budućnosti u tom smjeru?

U zadnje vrijeme me svi to pitaju, ali nikad nisam pretjerano o tome razmišljala. Nikad se ne zna. Možda se to čak i dogodi jednog dana.

Što je za tebe uspjeh, te koje uspjehe najviše pamtiš u svojoj karijeri?

Za mene je najveci uspijeh sto sam uspjela snimiti 12 internacionalnih Vogueova, a posebno naslovnica Talijanskog Voguea.

Koje bi dizajnere izdvojila kao svoje favorite, te koliko se privatno razlikuju od slike koja je stvorena u javnosti o njima?

Svi su mi na svoj nacin dragi, al definitivno mi je najdraži Jean Paul Gaultier. Kao osoba je drag, strašno kreativan i pristupačan. Uživa razgovarat s modelima, objasnit im svoju viziju kolekcije, te svaki put kad sam surađivala s njim bi me sjetio.

 

Kristina Salinovic & Kon2re bags 21

 

Kako izgleda jedan radni dan Kristine Šalinović?

Zavisi kako kada. Volim se rano ustat da uspijem doručkovati i uživati u jutarnjoj kavi u miru, bez obzira koliko to rano bilo. Zatim spremanje za castinge, te cijeli dan jurnjava od castinga do castinga. Ako stignem, sjednem na ručak, a ako ne onda s nogu nešto pojedem. I to je to. Ništa ekstravaganto.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme, te koje su ti zanimacije?

U slododno vrijeme volim slušati glazbu, šetati, istraživati stvari koje me zanimaju po internetu, čitati knjige i naravno družiti se sa ekipom.

Tetovaže se u zadnje vrijeme sve češće mogu vidjeti na modelima, a po fotografijama sa društvenih mreža poznato je da ih i ti imaš nekoliko. Neću te pitati da li planiraš još koju, jer većina ljudi nikad ne ostaje pri samo jednoj tetovaži, nego me zanima kada je nastala tvoja prva tetovaža, te da li ti to predstavlja problem kod budućih angažmana?

Naravno da će ih biti jos…. :) Prva tetovaža je nastala na početku karijere, no nikad mi nije predstavljala problem. Čak imam jedno snimanje koje je nazvano po mojoj tetovaži: Only angels have wings….

Kako uspijevaš pronaći ravnotežu između poslovnog i privatnog života, s obzirom na ubrzani tempo posla kojim se baviš?

Dosta je teško, no uvijek nađem vremena za obitelj, prijatelje i naravno za sebe, pa makar to bilo samo na dan ili na sat vremena.

Koji su ti gradovi/države ostali u najboljem sjećanju?

London je uvijek bila moja prva ljubav, al se nadam da cu u životu vidjeti još prekrasnih gradova koji će me osvojiti.

Trenutno na tvom mp3….?
Johnny Cash, Sabaton, Pantera, Ac/DC, Motorhead, Pink Floyd… i još mnogi drugi.

Što te čeka na poslovnom planu u 2015?

A joj, rekla bi vam, al ni ja još sama ne znam.

 

Kristina Salinovic & Kon2re bags 19

 

 Izvori koji su pomogli pri realizaciji ovog članka; 

http://fashionnr.blogspot.gr/

http://instagram.com/kristinasalinovic

https://www.facebook.com/KristinaSalinovic?fref=ts

http://www.vogue.com/?us_site=y

  Photo credits za naslovnu fotografiju:  Kristina Šalinović, Karel Losenicky

  Službene fotografije by Tomislav Mataić

  Zahvaljujemo se osoblju Kina Europe na ustupanju interijera tijekom intervjua

 

                                                                                                             Napisala & uredila  Melina Marelja